Vad hände med Cycledev?

Över två år har gått sedan Cycledevs verksamhet startade och väldigt lite tycks ha hänt om man klickar igenom Cycledevs sida. Faktum är att verksamheten inte varit helt stilla, Cycledev har under de två åren drivit igenom ett antal projekt där programmeringen outsourcats. Idag är dock verksamheten nästintill helt vilande.

När jag startade Cycledev hade jag många idéer men inte så mycket erfarenhet om outsourcing och konsultverksamhet. Jag tillämpade en ganska naivt tillvägagångssätt vilket gjort att jag brände mig på några projekt då jag arbetade mycket utan någon riktigt förtjänst. Mitt naiva tillvägagångssätt tillät mig ändå att experimentera en hel del vilket var väldigt lärorikt. Konceptet med användarcentrerad outsourcing är fortfarande något som jag tror på men det blev för tufft för mig att driva ensam vilket ledde till att jag tackade ja till att arbeta på Findwise.

Findwise arbetar framgångsrikt med konceptet findability. I princip handlar det om att göra information synlig eller hitta ny värdefull information i stora mängder data. Jag trivs bra med att arbete på Findwise och har inga planer på att byta jobb.

Vid sidan av allt har jag också varit med och skapat Adorna. Adorna är en handelsplats för konsthantverkare där konsthantverkare kan starta och driva sina egna butiker. Adornas koncept föll mig verkligen i smaken och mycket arbete har lagts ner för att få till en sida där konsthantverkare lätt kan sälja sina kreationer. Adorna är även mitt sidoprojekt just nu och mycket mer arbete kommer läggas ner på sidan framöver.

Att Cycledev är vilande i dagsläget betyder inte att företaget är avvecklat. Framtiden får visa om jag testar mina egna vingar igen, och då kanske tillsammans med någon annan driven person.

Posted in Cycledevs utveckling | Leave a comment

MVC

En liten artikel om vad MVC är och varför det ska tillämpas finna nu på Cycledevs hemsida.

http://cycledev.com/dokument/programmering/mvc

Posted in Dokument | Tagged | 1 Comment

Cycledev fram tills nu

Långt innan Cycledev blev ett bolag snurrade tankarna i mitt huvud ifall det var möjligt att starta ett bolag som ägnande sig åt outsourcing. Tanken var enkel, jag skulle hjälpa svenska bolag och privatpersoner med kommunikationen mellan beställare och programmerare. Som jag såg det skulle det bli ett givande arbete. Jag skulle få ägna mig åt programmering samtidigt som jag skulle få hålla i internationella kontakter. Dessutom skulle rollen som projektledare ha ett starkt fokus på applikationsutformning. Alla tre egenskaper skulle passa mig.

Tanken hann snurra ett par år i huvudet innan jag en kväll i våras åt middag med Jakob på Dream Builders. Vi kom överens om att jag kunde göra mitt examensarbete åt Dream Builders. Vi bestämde att examensarbetet skulle ta fram en projektledningsmodell för outsourcing. Dream Builders hade under några år arbetat med bland annat outsourcing.

För mig var det en chans att få lära mig hur projektledning och outsourcing fungerar. Jag tackade ja och försökte starta mitt examensarbete på KTH. Från KTHs sida tog det ganska lång tid att starta examensarbetet och eftersom jag inte läste någon annan kurs på KTH hade jag en del tid över. Jag passade därför på att start upp bolaget.

Namnet blev Cycledev som i sig syfta på cyklisk utveckling. Till logotyp valde jag den enklaste möjliga representationen av en människa. Logotypen visas nedan. Syftet med logotypen är att understryka vikten av att enbart implementera den funktionalitet i en applikation som på något sätt är nödvändig.

Logotype for Cycledev

Under sommaren startade examensarbetet vilket gör att jag inte kan lägga ner all den kraft och tid som ett nystartat företag behöver. Företaget är således näst intill vilande fram tills det att examensarbetet är klart. Parallellt med examensarbetare driver jag ändå ett par mindre projekt åt Cycledev, men det blir för till våren som företaget kommer starta på allvar.

Under sensommaren och hösten kommer några mindre projekt att färdigställas. Den här bloggen kommer givetvis följa utvecklingen. Utöver det kommer bloggen behandla ämnen som programmering och projektledning.

Posted in Cycledevs utveckling | 1 Comment

Entreprenörskollo 2010

Dream Builders höll under nuvarande veckan sommarens entreprenörskollo och Cycledev fick äran att vara där. Åtta entreprenörellt sinnade personer samlades i Falkenberg för att diskutera framtid och byta länkar.

Som ny i branschen är länkbyten och affiliate något nytt och märkligt. Att byta länkar kan för det oinsatte te sig ganska komiskt. Egentligen är det inte så konstigt, men det är ändå först nu som jag inser styrkan i affiliate och då även bloggar. Det hela passar bra för Cycledevs första blogginlägg. Cycledev ska där emot helhjärtat syssla med programmering och outsourcing.

Utöver arbete blev det även tid över för grillning, fotboll och bad. Nedan visa två bilder från sista dagens grillning.

Dream builders entreprenörskollo 2010

Anders, Benny, Andreas, Jakob och Martin tar för sig av maten.

Dream builders entreprenörskollo 2010

Jonny grillar pepparstek och Billy värmer bröd

Den här bloggen kommer innehålla historien om Cycledev. Bloggen kommer även ta upp olika metoder, tekniker och tankesätt som rör projektledning, programmering och utvärderingsmetoder.

Posted in Vardag på Cycledev | Tagged , | 1 Comment