Cycledev fram tills nu

Långt innan Cycledev blev ett bolag snurrade tankarna i mitt huvud ifall det var möjligt att starta ett bolag som ägnande sig åt outsourcing. Tanken var enkel, jag skulle hjälpa svenska bolag och privatpersoner med kommunikationen mellan beställare och programmerare. Som jag såg det skulle det bli ett givande arbete. Jag skulle få ägna mig åt programmering samtidigt som jag skulle få hålla i internationella kontakter. Dessutom skulle rollen som projektledare ha ett starkt fokus på applikationsutformning. Alla tre egenskaper skulle passa mig.

Tanken hann snurra ett par år i huvudet innan jag en kväll i våras åt middag med Jakob på Dream Builders. Vi kom överens om att jag kunde göra mitt examensarbete åt Dream Builders. Vi bestämde att examensarbetet skulle ta fram en projektledningsmodell för outsourcing. Dream Builders hade under några år arbetat med bland annat outsourcing.

För mig var det en chans att få lära mig hur projektledning och outsourcing fungerar. Jag tackade ja och försökte starta mitt examensarbete på KTH. Från KTHs sida tog det ganska lång tid att starta examensarbetet och eftersom jag inte läste någon annan kurs på KTH hade jag en del tid över. Jag passade därför på att start upp bolaget.

Namnet blev Cycledev som i sig syfta på cyklisk utveckling. Till logotyp valde jag den enklaste möjliga representationen av en människa. Logotypen visas nedan. Syftet med logotypen är att understryka vikten av att enbart implementera den funktionalitet i en applikation som på något sätt är nödvändig.

Logotype for Cycledev

Under sommaren startade examensarbetet vilket gör att jag inte kan lägga ner all den kraft och tid som ett nystartat företag behöver. Företaget är således näst intill vilande fram tills det att examensarbetet är klart. Parallellt med examensarbetare driver jag ändå ett par mindre projekt åt Cycledev, men det blir för till våren som företaget kommer starta på allvar.

Under sensommaren och hösten kommer några mindre projekt att färdigställas. Den här bloggen kommer givetvis följa utvecklingen. Utöver det kommer bloggen behandla ämnen som programmering och projektledning.

This entry was posted in Cycledevs utveckling. Bookmark the permalink.

One Response to Cycledev fram tills nu

  1. Kent says:

    Verkar vara ett seriöst och proffsigt företag med en enkel affärsidé och med ett fokus som jag är intresserad av (outsourcing m.m.). Bookmarked!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>